Malzemeler
1 su bardagi süt
1 su bardagi seker
Yarim su bardagi siviyag
3 yumurta
1 limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi limon suyu
Bir tencereye alin üzerine 4 yemek kasigi sekeri ve 2 yemek kasigi siviyagi ekleyin…
Orta ateste arada karistirarak 5 dk pisirin…
Ayri bir kapta yumurta ve sekeri köpük olana kadar cirpin…
icine siviyag ve sütü ekleyin, kalan malzemeleri de ekleyerek iyice cirpin…
Ayvalari yaglanmis cam bir kaba dizin, üzerien kek hamurunu dökün…
Önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 30 – 40 dk pisirin ve firini kapatin…
Kekin firindan ciktiktan sonra sönmesini istemiyorsaniz, pistikten sonra firinin kapagini hafif aralik birakin biraz bekletin…
ilk sicakligi gectikten sonra firindan alin ve hemen bir servis tabagina ters cevirin…
Afiyet olsun…