Malzemeler
1 tatli kasigi tarcin,
1,5 su bardagi un
Yarim su bardagi pudra sekeri
Yarim paket margarin
Yarim su bardagi ceviz yada findik
Yarim paket kabartma tozu
Yapilisi
Bütün malzemeleri karisitirin yumusak bir hamur elde edin…
Hamuru kalipla sekiller verin, ve yaglanmis tepsiye dizin…
Önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 20 – 25 dk. pisirin…
Dilerseniz üzerine pudra sekeri serpin…
Afiyet olsun…
28 Aralık 2010 Salı
20 Aralık 2010 Pazartesi
ZEYTiN EZMELi POGACA
Malzeme
2 yumurta
2 yemek kasigi tereyag
2 patates
1 tatli kasigi tuz
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
cörek otu
zeytin ezmesi
Yapilisi
Patatesleri haslayin, haslandiktan sonra bir kaba rendeleyin...
1 yumurtanin sarisini ayirin üzeri icin...
Sonra patatesin üzerine yumurtalari, tereyag, tuz, un, kabartma tozunu ekleyin ve yogurun...
Hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler alin, avucunuzda acin...
icine bir cay kasigi zeytin ezmesi koyun ve kapatip yuvarlayin...
Yaglanmis firin tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarisi sürün cörek otu serpin...
Önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 25 - 30 dk pisirin...
Afiyet olsun...
2 yumurta
2 yemek kasigi tereyag
2 patates
1 tatli kasigi tuz
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
cörek otu
zeytin ezmesi
Yapilisi
Patatesleri haslayin, haslandiktan sonra bir kaba rendeleyin...
1 yumurtanin sarisini ayirin üzeri icin...
Sonra patatesin üzerine yumurtalari, tereyag, tuz, un, kabartma tozunu ekleyin ve yogurun...
Hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler alin, avucunuzda acin...
icine bir cay kasigi zeytin ezmesi koyun ve kapatip yuvarlayin...
Yaglanmis firin tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarisi sürün cörek otu serpin...
Önceden isitilmis 180° firinda yaklasik 25 - 30 dk pisirin...
Afiyet olsun...
16 Aralık 2010 Perşembe
BROKOLi CORBASI
Malzemeler
500 gr. brokoli
1 yemek kasigi un
1 su bardagi et suyu
1 su bardagi süt
2 su bardagi su ( brokolilerin haslandigi su )
2 yemek kasigi tereyag
1 sogan
Dilerseniz üzeri icin
Kirmizi biber, nane, siviyag
Yapilisi
Brokolileri saplarindan ayirip 20 dk haslayin…
Sogani yagda kavurun, un ilave edip kavurmaya devam edin…
Su, etsuyu, süt karisimini ekleyin…
Daha sonra haslanmis brokolileri de ekleyin kayanayana kadar pisirin…
Pistikten sonra blenderdan gecirin…
Dilerseniz üzerine nane ve kirmizi biberli yag gezdirebilirsiniz…
Afiyet olsun….
13 Aralık 2010 Pazartesi
CiZGiLi KURABiYE
Malzemeler
1 yemek kasigi misir unu
250 gr margarin
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldigi kadar un
Yapilisi
Bütün malzemeleri karistirin, unu da az az ilave ederek ele yapismayacak kivamda bir hamur elde edin…
Bezeler koparip uzun seritler yapin ve üzerini catalla cizin…
Dilediginiz sekilde kesin…
Önceden isitilmis 200° firinda yaklasik 20 dk pisirin, dilerseniz pistikten sonra üzerine pudra sekeri serpin…
Afiyet olsun…
7 Aralık 2010 Salı
KIYMALI GÜL BÖREGi
Malzemeler
300 gr kiyma
4 sivri biber
2 domates rendesi
1 sogan
2 yemek kasigi tereyag
Tuz, karabiber, pul biber
1 yumurta
3 yufka
Yapilisi
Bir tavada sogan ve biberi pembelesinceye kadar kavurun ve sonra kiymayi ekleyin...
Orta ateste kavrulurken icine domatesi ekleyin ve suyunu cekene kadar pisirin...
Tuzunu ve baharatlarini ekledikten sonra sogumasi icin bir kenara alin.....
Yufkayi serin ikiye bölün, her yarima kiymali harci yayin rulo seklinde sarip gül seklinde kivirin...
6 tane gül böregi oluyor 3 yufkadan...
Her birinin üzerine yumurta sürün cörek otu ve susam serpin...
Önceden isitilmis 200° firinda 35 - 40 dk kizarana kadar pisirin...
Afiyet olsun...
6 Aralık 2010 Pazartesi
PATATES PiZZASI
Malzemeler
2 yemek kasigi zeytinyag
3 uzun sosis, 1 parmak sucuk
1 kuru sogan
3 sivri biber
4 patates
2 cay bardagi kasar rendesi
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapilisi
Soganlari ve biberleri dograyin, zeytinyaginda kavurun...
Sosis ve sucugu da ekleyin...
Biraz karistirip sonra da küp küp dogranmis patatesleri ekleyin...
Tuzu ve baharatlari atin....
Patatesler pisene kadar arada karistirin....
Daha sonra tüm malzemeyi firin kabina alin...
200° önceden isitilmis firinda yaklasik 15 dk pisirin....
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)